45°坡屋顶传统特色木质幼儿园装修设计案例赏析

2019-12-05 09:27:04 宏钰堂 125

本幼儿园项目坐落于塞纳河和马恩河南部地区内,该幼儿园建筑被提名为2018年法国éEquerre D’Argent奖的“首展作品”。项目采用木框架和木质表皮,同时其线性的布局也创造了一个宽敞的空间,以保留和促进基地位置上的步行空间。接下来请跟随郑州幼儿园装修公司宏钰堂一起走进幼儿园吧。

The kindergarten project is located in the southern part of the Seine and the Mayn River, and the kindergarten architecture is nominated as the "the first show" of the 2018 French Equal-Argent D 'Argent Award. The project uses a wooden frame and a wooden skin, while its linear layout creates a spacious space to preserve and promote walking space on the base. Please follow Zhengzhou Kindergarten Decoration Co., Ltd. to walk into the kindergarten together.

45°坡屋顶传统特色木质幼儿园外观装修设计效果图

45°坡屋顶传统特色木质幼儿园庭院装修设计效果图

幼儿园采用线性的布局方式,不同开间和高度的体量容纳着不同的功能空间,所有的室内空间都以幼儿的视角作为主要的设计参考因素,皆享有充足的自然光线,环境明亮且温暖。教室山墙上的昆虫图标则是室内空间的引导标识。幼儿园入口兼父母等候区,采用不同高度和宽度的45°坡屋顶。

The kindergarten adopts a linear layout method, and the mass of the different opening and the height is used for accommodating different functional spaces, and all indoor spaces are used as the main design reference factors in the perspective of a child, so that the kindergarten has sufficient natural light, and the environment is bright and warm. The insect icon on the wall of the classroom is the guide mark of the indoor space. The kindergarten entrance and parent waiting area is a 45 ° sloping roof with different heights and widths.

45°坡屋顶传统特色幼儿园游戏区装修设计效果图

45°坡屋顶传统特色木质幼儿园家长等候区装修设计效果图

从庭院看幼儿园,在场地中植入灌木,使幼儿园更加亲近自然,庭院则由一个大型的矿物空间组成,作为小院落的延伸。整个幼儿园园区都被灌木丛环绕着,铺地则采用硬质铺地和软质铺地相结合的方式。

Look at the kindergarten from the courtyard, plant shrubs in the site, make the kindergarten closer to nature, the courtyard is made up of a large mineral space, as an extension of the small courtyard. The whole kindergarten park is surrounded by bushes, and the paving adopts the combination of hard paving and soft paving.

45°坡屋顶传统特色木质幼儿园教室装修设计效果图

45°坡屋顶传统特色木质幼儿园教室装修设计效果图

建筑师还在基地中种植了一些小树,从而有助于将来形成更大片的树林园区。幼儿园前侧的庭院,在其中种植小树,以便将来树林园区的形成,在幼儿园的背面有一个由架起的园艺花池组成的教学花园,以供孩子们使用,而教学花园可以作为雨水收集空间和生物多样性的发展空间。

The architect also planted some small trees in the base to help form larger forest parks in the future. The courtyard on the front side of the kindergarten, in which a small tree is planted, so as to be formed in the forest park in the future, a teaching garden composed of a set up garden flower pool is arranged on the back of the kindergarten for the children to use, and the teaching garden can be used as the development space of the rainwater collection space and the biological diversity.

45°坡屋顶传统特色木质幼儿园教室装修设计效果图

45°坡屋顶传统特色木质幼儿园走廊装修设计效果图



标签:   幼儿园装修设计 特色幼儿园装修设计