现代创意极简风儿童艺术中心装修设计案例赏析

2019-12-04 09:28:35 宏钰堂 103

当代艺术是一群不入主流的边缘人,关在一个地方任其他人参观他们边缘化的生活方式。本项目位于北京市艺术中心,是UCCA尤伦斯当代艺术中心部分室内改造成儿童艺术中心。接下来就请跟随郑州培训机构装修公司宏钰堂一起来欣赏他们的室内装修设计。

Contemporary art is a mainstream of the edge of a group of people who are held in a place to visit their marginalised ways of life. The project is located in the center of the Beijing Art Center and is a part of the central part of the UCCA Urens Contemporary Art Center to become the center of the children's art. Next, please follow Zhengzhou Training and Decoration Co., Ltd. to enjoy their indoor decoration design.

现代创意极简风儿童艺术中心门面装修设计效果图

现代创意极简风儿童艺术中心前台装修设计效果图

UCCA尤伦斯当代艺术中心二至四层空间进行梳理,根据UCCA自身属性的综合性和独特的认知角度,设计让整个空间都以白色为主基调。建筑的二层为UCCA 儿童艺术中心,面向2-11 岁儿童,旨在通过引导儿童对艺术的感知、思考、创造及表达,每一层的走廊都贯穿了整层的行为动线,优先所需功能的丰富度,优化各功能的体验品质。

In the two to four-story space of UCCA Urens Contemporary Art Center, according to the comprehensive and unique cognitive angle of the UCCA's own attributes, the whole space is designed to be a white key. The second floor of the building is the UCCA Children's Art Center, which faces 2-11-year-old children, which is designed to guide the perception, thinking, creation and expression of art through the guide of the children, and the corridors of each layer penetrate through the whole layer of the behavior line, give priority to the richness of the function, and optimize the experience quality of each function.

现代创意极简风儿童艺术中心大厅装修设计效果图

现代创意极简风儿童艺术中心开放办公区装修设计效果图

以UCCA的VI系统为造型处理的家长等候区域为核心,左右两侧设置了11间的亲子及儿童教育班,每一间教室都结合了建筑创造的私密性,形成教育独立性,同时又融入在整个大空间中。设计师创造了一款可适用于各种课程需要的道具模块,由四种不同长度的构件、连接件组成。利用协同作用的方式,根据实际需要可自由扩张和收缩。

With UCCA's VI system as the core of the waiting area for parents, there are 11 parent-child and children's education classes on the left and right sides, each classroom combines the privacy created by the building, forming the educational independence, and at the same time integrating into the whole space. The designer created a prop module that can be used for various courses, consisting of four different length components, connectors. It can expand and contract freely according to the actual needs by using the synergistic method.

现代创意极简风儿童艺术中心室内装修设计效果图

现代创意极简风儿童艺术中心接待区装修设计效果图

走廊有品牌文化的同时具备员工休闲区域,贯穿平层对于楼层的约束,每个局部空间打通,让不同空间之间的无缝协同工作。每一个空间都以不同的形式巧妙地衔接起另外的一个空间,使员工、投资人、外来访客都可以在拥有清晰视觉的空间中自由穿行。站在这里,任时光流逝,当光线透过朝阳的大窗户倾泻进来,旧彻底旧,新彻底新,当下和未来在同一个空间里凝结。

The corridor has the brand culture at the same time has the employee leisure area, runs through the flat floor to the floor restriction, each local space opens, lets the different space seamless cooperation work. Each space cleverly connects another space in different forms, allowing employees, investors, and foreign visitors to travel freely in a space with clear vision. Stand here, let time go by, when the light flows through the sunrise window, the old is completely old, the new is completely new, and the present and the future are condensed in the same space.

现代创意极简风儿童艺术中心会议室装修设计效果图

现代创意极简风儿童艺术中心走廊装修设计效果图


标签:   儿童艺术中心装修 艺术中心装修设计方案