南亚传统居民土著特色学校装修设计案例赏析

2019-12-03 14:26:49 宏钰堂 106

每个民族都有各自的特色,每个地区也都有自己的传统文化。今天郑州培训学校装修公司宏钰堂带大家一起走进孟加拉国的一所土著学校。METI 旨在通过自由开放的学习方式帮助不同年龄段、不同学习速度的孩子提升个人能力,发展他们的兴趣。

Each nation has its own characteristics and each region has its own traditional culture. Today, Hong Yutang, a Zhengzhou education and decoration company, takes you to an indigenous school in Bangladesh. Meti aims to help children of different ages and speeds improve their personal abilities and develop their interests through free and open learning.

南亚传统居民土著特色学校外部装修设计效果图

南亚传统居民土著特色学校门口装修设计效果图

学校建设的整体预算由周边区域的村庄承担:建筑材料所使用的泥土和竹子都是当地的, 在施工过程中,当地工人接受了土竹施工技术的培训。学校底层的天花板是三层竹竿组成的,中间层的竹排垂直于上下各层,以提供横向稳定性并连接支撑梁。建筑师在中间层的竹排上又铺设了一层由竹坯制成的板条,并在上面填充了欧洲传统木结构建筑中常用的泥土混合物。

The overall budget of the construction of the school is borne by the village of the surrounding area: the earth and the bamboo used by the building materials are local, and during the construction, the local workers have accepted the training of the bamboo construction technology. The ceiling of the bottom of the school is composed of three layers of bamboo poles, and the bamboo rows of the middle layer are perpendicular to the upper and lower layers to provide lateral stability and to connect the supporting beams. The architect laid a layer of a strip of bamboo in the bamboo row of the middle layer and filled the soil mixture commonly used in the European traditional wood-structure building.

南亚传统居民土著特色学校外墙装修设计效果图

南亚传统居民土著特色学校教室装修设计效果图

在底层教室的背面有一堵厚厚的土墙,墙上有机型态的“洞穴空间”将教室与建筑另一侧的出口相连。这些温和的空间为学生提供了一个集体游戏、触摸和探索的区域。建筑的上层竹壁上的窗洞为楼上的师生体痛了 360 度的风景,树梢和池塘的景色通过窗户进入二楼,来自竹条的光影穿过地板的缝隙,和天花板上纱丽鲜艳的色彩形成对比。

There is a thick wall on the back of the underlying classroom, and the organic "cave space" on the wall connects the classroom to the outlet on the other side of the building. These mild spaces provide students with a collective game, touch, and exploration area. The windows in the upper bamboo wall of the building had a 360-degree view of the teachers and students on the upper floor, and the views of the trees and the pond entered the second floor through the window, with the light from the bamboo strip passing through the crevices of the floor and contrasting with the bright colors on the ceiling.

南亚传统居民土著特色学校教室装修设计效果图

南亚传统居民土著特色学校教室装修设计效果图

上层屋顶是四层竹梁的框架结构,垂直于地面的支撑结构在转角处增添了对角构件以增加建筑的稳定性。在建筑物和楼梯两端框架的结合处增加了这种构件。这些附加的构件与主梁上下侧连接,并且在框架的上表面上配备有支撑物。一系列竹椽在框架结构下为波形板屋顶提供支撑,屋顶用木材镶板覆盖,并调整到足够的高度以提供滴水的空间。

The upper roof is a frame structure of a four-layer bamboo beam, and the support structure perpendicular to the ground adds a diagonal component at the corner to increase the stability of the building. Such a member is added at the junction of the frame at both ends of the building and the stairs. These additional members are connected to the upper and lower sides of the main beam and are provided with supports on the upper surface of the frame. A series of bamboo panels provide support for the roof of a roof frame in a frame structure, the roof is covered with a wood panel and is adjusted to a sufficient height to provide a space for dripping water.

南亚传统居民土著特色学校教室装修设计效果图

南亚传统居民土著特色学校教室装修设计效果图

南亚传统居民土著特色学校休息区装修设计效果图


标签:   学校装修设计 特色学校装修设计