上海宝山贝贝佳欧莱幼儿园装修设计案例赏析

2019-11-27 09:15:41 宏钰堂 104

教育一直是所有人最关注的事情,特别是幼儿教育更是重中之重,几乎每个社区附近都有一所幼儿园,今天我们就跟随郑州幼儿园装修公司宏钰堂一起来欣赏,位于上海的欧莱幼儿园装修设计。欧莱幼儿园的前身是宝山区宝菊路上一栋废弃的社区服务中心,委托人要求将其改造成一所活泼、富有生机的幼儿园。

Education has always been the most concerned thing for everyone, especially early childhood education is the most important, almost every community near a kindergarten, today we follow Zhengzhou Kindergarten Decoration Company Hong Yu Tang to enjoy, located in Shanghai Oulai Kindergarten Decoration Design. The predecessor of Oulai Kindergarten was an abandoned community service center on Baoju Road in Baoshan District. The client asked to transform it into a lively and vibrant kindergarten.

上海宝山贝贝佳欧莱幼儿园外部装修设计效果图

上海宝山贝贝佳欧莱幼儿园室外装修设计效果图

综合考量后,设计师从剖面入手,希望利用一种特殊形式的天花板来塑造新的空间体验。设计师将天花板分为吊顶区和非吊顶区两种,在同一空间中形成了不一样的尺度体验。对于幼儿来说,吊顶区低矮的空间适合单独玩耍游戏;而非吊顶区的高空间营造了公共的氛围,可让老师和孩子围坐其下展开活动。

After comprehensive consideration, the designer starts with the profile and hopes to use a special form of smallpox to shape the new spatial experience. The designer divides smallpox into ceiling area and non-ceiling area, and forms different scale experience in the same space. For young children, the low space in the ceiling area is suitable for playing games alone; the high space in the ceiling area creates a public atmosphere in which teachers and children can sit around and carry out activities.

上海宝山贝贝佳欧莱幼儿园外部室内装修设计效果图

上海宝山贝贝佳欧莱幼儿园教室装修设计效果图

吊顶布置在高低变化的逻辑控制之下,同时根据原有建筑条件、设备管线的布置、内部空间的使用逻辑等进行局部调整,以达到角角落落的贴切。教室朝向走道的隔墙与吊顶区相接,2.2m以上完全开放,而非吊顶区凸起形成“触角”,教室仿佛一个个“小房子”,让人在室内走廊中忽有一种身处“室外”的错觉。

The ceiling is arranged under the logical control of the change of height and height, and the local adjustment is carried out according to the original building conditions, the arrangement of the equipment pipeline and the logic of the use of the internal space, so as to achieve the appropriateness of the angle drop. The partition wall facing the aisle is connected with the ceiling area, and more than 2.2 m is completely open, instead of protruding from the ceiling area to form "tentacles". The classroom is like a "small house", which makes people suddenly have the illusion of being "outdoor" in the indoor corridor.

上海宝山贝贝佳欧莱幼儿园教室装修设计效果图

上海宝山贝贝佳欧莱幼儿园走廊装修设计效果图

设计师针对原有建筑的外立面进行了色彩调整,以相同色相不同明度的颜色色块在立面上拼绘,突破了原有立面分层的构图原则。傍晚时分灯光亮起,立面上便可清晰地看到三种尺度的叠加。色块的元素延伸到室外活动场地,划分出了游戏活动区域,同时新建了一条风雨连廊,探入周边景观,将原本孤立的建筑体量与环境咬合在一起。

The designer has made a color adjustment for the external elevation of the original building, and the color lump of different lightness of the same hue is spliced on the vertical surface, and the composition principle of the original elevation layer is broken through. When the light comes on in the evening, the three-scale overlay can be clearly seen on the vertical surface. The element of the color block extends to the outdoor activity site, and the game activity area is divided, meanwhile, a wind and rain corridor is built, and the surrounding landscape is detected, and the originally isolated building mass and the environment are combined together.

上海宝山贝贝佳欧莱幼儿园吊顶装修设计效果图

上海宝山贝贝佳欧莱幼儿园教室装修设计效果图


标签:   幼儿园装修设计 郑州幼儿园装修设计