光影空间 日式铁板料理餐厅装修设计案例赏析

2019-11-13 13:34:44 宏钰堂装饰 100

对于日式料理餐厅设计,让我们先设想旅程的终点是什么状态。在这趟旅程的终点是因不同需求所区分的不同等级尺度的包厢,由于等级的提升自然地形成体验的渐变。以这种方式去思考,旅程前半段是较为阴翳的,以此去呼应日式料理所提供的情感认知。阴翳的环境成为本案餐饮公共空间(前序空间)的设计要点。下面就和郑州餐厅装修公司宏钰堂小编一起来欣赏光影空间——日式铁板料理餐厅装修设计案例赏析!

For the Japanese restaurant design, let's first imagine the end of the journey. At the end of this journey is a box of different levels and scales differentiated by different needs, which naturally forms a gradual change of experience due to the promotion of levels. In this way of thinking, the first half of the journey is more cloudy, so as to respond to the emotional cognition provided by Japanese cuisine. The cloudy environment became the key point of the design of the catering public space (pre order space). Now let's enjoy the light and shadow space together with hongyutang, the decoration company of Zhengzhou Restaurant - appreciation of the decoration design of Japanese iron plate restaurant!

光影空间  日式铁板料理餐厅外观装修设计案例赏析

光影空间  日式铁板料理餐厅大厅装修设计案例赏析

旅程的开始,是被穿孔铝板包裹的长方体块。本该散发冰冷气息的金属表皮因透着内里灯光而有了温度,不均质孔洞的变化带来若隐若现、形似流淌的波纹,影影绰绰地显露着室内的光景。客人从入口走进餐厅,迎接他们的是与城市的喧嚣截然不同的是虚幻飘渺的场景——楼板的拆除暴露出两层通高的空间横梁,从天花垂下的灯打破两层间的隔阂,融入整个大堂空间并延伸到位于二楼的平台上;横梁之上若即若离的双曲面金银线,折射出丝缕色光,而横梁之下散落的地灯静谧地引导客人向里走入。 

The journey begins with a rectangular block wrapped in perforated aluminum plates. The metal skin, which should have sent out cold breath, has temperature because of the inner light. The change of heterogeneous holes brings the invisible and flowing ripples, revealing the indoor scene vividly. Guests walk into the dining room from the entrance, and what they are greeted by is quite different from the noise of the city is the illusory and ethereal scene. The removal of the floor exposed the two-story high space beam, and the light from the ceiling broke the gap between the two floors, integrated into the whole lobby space and extended to the platform on the second floor. The hyperbolic gold silver line on the beam reflects the wisps of light, And the floor lamp scattered under the beam quietly guides the guests to enter.

光影空间  日式铁板料理餐厅室内装修设计方案赏析

光影空间  日式铁板料理餐厅用餐区装修设计案例赏析

光影空间  日式铁板料理餐厅装修设计实景图

与二层相对活跃的状态相比,三层大堂更显阴翳。在昏暗环境中,几束微光如星星之火闪烁其间,阴翳帮助喧嚣的心态在此沉淀。旅程的期待此时也暗涌流动,等待浮现。被自然纯粹的硅藻泥质的墙面所包围起来的走廊,显得沉默而不动声色。它成为走入包厢最后的情绪铺垫,幽暗引发并期待光亮的回响。走廊转角处时而跳跃出昏暗气氛的庭院或艺术装置,是旅途不经意的色彩。

Compared with the relatively active state of the second floor, the third floor lobby is more cloudy. In the dark environment, a few glimmers of light twinkle like stars, and the obscurity helps the noisy mind settle here. The expectations of the journey flow and wait to emerge. The corridor surrounded by the natural and pure diatom muddy wall is silent and motionless. It becomes the last emotional bedding to walk into the box. The gloom triggers and expects the light echo. The courtyard or art installation that sometimes jumps out of the dim atmosphere at the corner of the corridor is the inadvertent color of the journey.

光影空间  日式铁板料理餐厅VIP茶室装修设计图




标签:   日式铁板烧餐厅装修 日式料理餐厅装修