充满阳光与活力的杭州幼儿园装修设计方案

2019-10-25 09:12:53 宏钰堂 103

本项目位于杭州钱江新城,是一所小学的附属幼儿园。幼儿园装修设计师通过一系列的设计,在满足委托人诉求的同时,也为儿童创造一个充满阳光与活力的空间。郑州幼儿园装修公司宏钰堂带大家一起来看看。

The project is located in Qianjiang New Town, Hangzhou, is an affiliated kindergarten of a primary school. Kindergarten decoration designers through a series of designs, in order to meet the client's demands, but also for children to create a space full of sunshine and vitality. Zhengzhou kindergarten decoration design company Hong Haotang to take everyone to see.

充满阳光与活力的杭州幼儿园装修设计方案

幼儿园外观远景,附属幼儿园主入口与胜利小学的形体设计相呼应,户外与自然是幼儿健康发展的关键空间,建筑体块沿东、北、西侧红线边界集中设置,围合出安静、宽阔的户外空间。教学单元作为孩子的高频活动空间,以互相错动、正南北向的盒子插入整个建筑体块,获得尽可能长的日照时间。

Kindergarten appearance vision, the main entrance of the attached kindergarten and victory primary school body design echo, outdoor and natural is the key space for the healthy development of young children, building blocks along the east, north and west red line boundary set, surrounded by quiet, wide outdoor space. The teaching unit acts as a high-frequency activity space for children to insert the entire building block into a box that is misaligned and north-south, to obtain the longest amount of sunlight.

充满阳光与活力的杭州幼儿园室内装修设计方案

主入口门厅中庭是一个充满光的空间,光线从圆角三角形天窗中洒下,透过直跑楼梯的栏杆形成丰富的阴影,午后时分,光又将从西侧的点窗斜斜射入中庭。孩子们可以尽情在中庭中沿着楼梯上下奔跑嬉戏,蓝色飘带设计贯穿整个中庭,光线从圆角三角形天窗中洒下。光线透过天窗投下,形成丰富的光影效果,室内教学单元中,光线透过落地窗的窗框,被分割为一个个错动的长方形。

The main entrance foyer atrium is a space full of light, with light spilling from the rounded triangular skylights, creating rich shadows through the railings of the straight-running stairs, and by mid-afternoon the light will be angled into the atrium from the point window on the west side. Children can enjoy running up and down the stairs in the atrium, with blue ribbons designed to run through the atrium, with light pouring from the rounded triangular skylights. Light cast through the skylight, forming a rich light and shadow effect, in the indoor teaching unit, light through the floor-to-ceiling window window frame, is divided into a staggered rectangle.

充满阳光与活力的杭州幼儿园二楼装修设计方案

室内整体以明亮的乳白色为基底,局部以色彩作为室内外空间延续或分割的暗示,建筑师为促进孩子们的空间认知与体验设立了带直跑楼梯的通高采光中庭,在设计之初通过沟通使得幼儿园的这一灵魂空间不断得到各方的理解和尊重。建筑师还积极听取了业主的优化建议,为使用方的师生们自我发挥与自主布置创造了一系列留白空间。

Indoor whole to bright milky white as the base, local color as the indoor and outdoor space continuation or division of the hint, the architect to promote the children's spatial awareness and experience set up with a straight run staircase atrium, in the design of the beginning through communication to make the kindergarten this soul space has been constantly understood and respected by all parties. The architect also actively listened to the owners' optimization suggestions, creating a series of white spacefor the teachers and students of the user to play and set themselves up.

充满阳光与活力的杭州幼儿园教室装修设计方案



标签:   幼儿园装修设计 幼儿园装修设计方案