清新且简约 WeDo儿童艺术教育机构装修设计方案

2019-10-17 10:58:56 宏钰堂 109

儿童艺术培训机构主要针对儿童除却学校之外音乐、舞蹈、手工等课程的培养,同行竞争也非常激烈,如何能够让自己的机构在同行中脱颖而出呢?除了有雄厚的实力外,还与店面的装修设计有很重要的关系。今天郑州宏钰堂装饰公司带大家一起走进儿童艺术教育机构装修设计注意事项。

Children's art training institutions mainly for children in addition to schools outside the music, dance, crafts and other courses, peer competition is also very fierce, how can our institutions stand out among their peers? In addition to strong strength, but also with the store decoration design has a very important relationship. Today Zhengzhou Hongtang decoration company took you into the children's art education institutions decoration design precautions.

WeDo儿童艺术教育机构大厅装修设计方案

WeDo儿童艺术教育机构走廊装修设计方案

本项目是WeDo艺术教育机构,主要教授孩子音乐、舞蹈、茶艺、厨艺、手工等课程,所以空间设计须要为这些需求提供足够恰当的教学场地。设计师受到传统园林之中叠石假山的启发,决定以“假山”为主题。原建筑空间平面呈L型,入口位于尽头一侧,由外向内流线比较长。

This project is a WeDo art education institution that teaches children's music, dance, tea, cooking, crafts and more, so space design needs to provide adequate teaching space for these needs. Inspired by the stone-disonalous mountains in traditional gardens, the designer decided to take the theme of "fake mountain". The original building space plane is L-shaped, the entrance is located at the end side, from the outside inward flow line is relatively long.

 WeDo儿童艺术教育机构教室装修设计方案

WeDo儿童艺术教育机构走廊装修设计方案

设计师采用连续的弧形墙面挤压出一条曲折迂回的走廊,而弧形墙面分别划分出音乐教师、接待区、厨艺区、茶艺室、、手工区、娱乐区等。一系列正反拱形洞口进一步改变了各个区域之间的虚实关系,制造了层叠交错的视觉趣味。音乐教室由弧形玻璃密闭,保证隔音的需求又可实现开放的教学环境。

Designers use continuous curved walls to squeeze out a twisting corridor, and curved walls are divided into music teachers, reception areas, cooking areas, tea rooms, manual areas, entertainment areas and so on. A series of positive and negative arched openings further alter the virtual relationship between the regions, creating a overlapping visual interest. Music classroom by curved glass closed, to ensure that the need for soundproofing can achieve an open teaching environment.

WeDo儿童艺术教育机构教室装修设计方案

WeDo儿童艺术教育机构教室装修设计方案

茶艺区与厨艺区由反拱形的墙面分隔,墙面就是让孩子跨越、休憩、玩耍的道具。手工区处在走廊空间的转角处,孩子们可以围坐在一棵树下做手工。九个钢琴私教教室排布在走廊两侧, 每个教室被设计为一个山洞,拱形墙面有利于混音,保证教室的声学品质。走廊基本由木色包裹,部分墙面为镜面不锈钢,材料的反射可以增加空间的进深感和眩晕感,以提升材料体验的趣味性。

The tea area and the cooking area are separated by an anti-arched wall, which is a prop for children to cross, relax and play. The handmade area is located at the corner of the corridor space, and children can sit under a tree and do the handwork. Nine piano private classrooms are arranged on both sides of the corridor, each designed as a cave, with vaulted walls conducive to mixing and ensuring the acoustic quality of the classroom. The corridor is basically wrapped in wood, part of the wall is mirror stainless steel, the reflection of the material can increase the depth of space and vertigo, to enhance the material experience of fun.

WeDo儿童艺术教育机构教室装修设计方案

WeDo儿童艺术教育机构教室装修设计方案

走廊的尽端为舞蹈教室,设计将其定位为一个与木色空间形成对比的 “室外空间”。建筑原本的结构管线全部裸露,地面铺设的灰色地胶在临窗的地方蜷曲成为座椅。通透的落地玻璃、落地舞蹈镜与室外街边的树木掩映成趣,室内外场景自然连接。

The end of the corridor is a dance classroom, designed to position it as an "outdoor space" in contrast to the wood-colored space. The original structure of the building is completely exposed, the floor of the gray floor glue in the window-facing place curled into a seat. Through floor-to-ceiling glass, floor-to-ceiling dance goggles and outdoor street trees, indoor and outdoor scenes naturally connected.

WeDo儿童艺术教育机构舞蹈教室装修设计方案

WeDo儿童艺术教育机构装修设计夜景图



标签:   教育机构装修设计 艺术教育机构装修设计方案